Gjatë gjithë etapave në të cilat kaloi populli shqiptarë nuk munguan as tradhtaret , kështu që duke lëne në gjysmë punët e pa kryera dhe këtë e vërteton edhe lufta e fundit (1999) duke e tradhtuar dhe shkelur gjakun e “bashkë”luftëtareve dëshmoreve të kombit.
Pra edhe këtë luftë një pjesë gogja e madhe e atyre që sot thirren në emër të luftës e tradhtuan atë duke lenë në gjysmim atë dhe duke shkelur mbi gjakun e bijve dhe bijave më të mira të këtij kombi. Sot një pjesë e këtyre që thirren në emër të luftës i kemi në krye të “shtetit” të (pa)varur dhe “sovran” pra në poste shumë të rëndësishme që mund të kenë ndikim për zgjedhjen e çështjes sonë kombëtare shqiptare.
Dhe tash kam një pyetje për ju lexues te këtij shkrimi ;
A është e drejt të quhet kjo tradhti?
Unë them PO e drejt, ndërsa mendimi i juaj mund të jetë i kundërt. Them e drejt për shkak të asaj se në çfarë janë betuar këta njerëz që thirren ne emër të luftës , në betimin ushtarak;
“Si pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, betohem se do të luftoj për çlirimin e tokave të pushtuara të Shqipërisë dhe bashkimin e tyre, do të jem përherë besnik, luftëtar i denjë i lirisë, vigjilent, guximtar dhe i disiplinuar, i gatshëm që në çdo kohë, pa kursyer as jetën, të luftoj për t'i mbrojtur interesat e shenjta të Atdheut. Nëse shkel këtë betim, le të ndëshkohem me ligjet më të ashpra të luftës dhe nëse tradhtoj, qoftë i humbur gjaku im. Betohem!”
Nëse ata që thirren në emër të luftës dhe e kanë dhënë këtë betim atëherë ata (politikanet që sot janë në pozitë dhe disa në opozitë) e kanë shkelur atë më këtë kuptojmë se kanë shkelur mbi gjakun e “bashkë”luftëtareve të tyre siç thonë vet ata .
Tradhtia çdo herë është ndëshkuar më ligje të ashpra në të gjithë Botën deri me vdekje ndërsa të ne ndodh e kundërta Çlirimtaret dënohen dhe mbahen në burgje ndërsa tradhtaret i bëjnë ligjet për ti dënuar Çlirimtaret ,nëse kjo që ka ndodhur dhe vazhdon të ndodh në Kosovë tash 9 vite, atëherë lirshëm themi se kjo është përbuzje e vlerave dhe sakrificës të shenjta të disa pjestarve të UÇK-së dhe popullit shqiptar në përgjithësi. Le të ndëshkohet tradhtia me ligjet më të ashpra të luftës sonë të shenjt të UÇK-së .
Rroft populli shqiptar ,rroftë Shqipëria e Bashkuar.
Lavdi të gjithë dëshmoreve të kombit .
Shkruar: Ferat Koca