| Thënie filozofike | |
|
+8ilda Shpata Vessa shqipetari The Commandante Flaka ILLYRIAN Meteor 12 posters |
|
Autori | Mesazh |
---|
ILLYRIAN Admin
Numri i postimeve : 2043 Mosha : 34 Vendi : UNITED STATES OF ALBANIA Reputacioni : 35 Data e regjistrimit : 13/02/2009
| Titulli: Re: Thënie filozofike Thu Feb 19, 2009 5:42 pm | |
| Perfeksionizmi nuk është fakultativ. (i rastësishëm)
Nëse je ballafaquar pa një sfidë, bëre një.
"Jo" do të thotë se prapë fillon nga një horizont më i lartë.
Mos ec kur mund të vraposh.
Byrokracia është sfida të mposhtesh me një qëndrim të drejtë dhe tolerancë me marrëzinë dhe buldozer po qe nevoja.
Kur dyshon: MENDO! _________________ | |
|
| |
ILLYRIAN Admin
Numri i postimeve : 2043 Mosha : 34 Vendi : UNITED STATES OF ALBANIA Reputacioni : 35 Data e regjistrimit : 13/02/2009
| Titulli: Re: Thënie filozofike Thu Feb 19, 2009 5:42 pm | |
| Durimi është virtyt, por qëndrimi deri në pikë të suksesit është bekim.
Rrota që fishkëllon zëvendësohet.
Sa ma shpejtë që lëvizni, më ngadalë kalon koha, aq më gjatë jetoni. | |
|
| |
ILLYRIAN Admin
| Titulli: Re: Thënie filozofike Thu Feb 19, 2009 5:43 pm | |
| "Hapësira e flamurit të ri të Kosovës është me ngjyrë të kaltër, pra ka ngjyrėn e ujit, ndërsa hapësira e flamurit tonë kombëtar është e kuqe dhe ka ngjyrën e gjakut…..e gjaku kurrë nuk bëhet ujë... "Albin Kurti
" Ne nuk duhet ta meritojmë lirinë. Me vetë ekzistencën tonë kemi të drejtë të jemi të lirë " - Albin Kurti
"Ne vënd të një kolltuku me turp në Stamboll, preferova kryengritje më ndër ne malet e Kosovës"-Hasan Prishtina | |
|
| |
ILLYRIAN Admin
| Titulli: Re: Thënie filozofike Thu Feb 19, 2009 5:44 pm | |
| Ka dy menyra qe levizin njerezit : Frika dhe interesi.
Kush ka vdekur per atdhe , nuk ka vdekur por ka rilindur
Jetoni per shqiperi dhe vdisni per te ( N.Frasheri ) | |
|
| |
Flaka Moderator
Numri i postimeve : 370 Mosha : 34 Vendi : UNITED STATES OF ALBANIA...! Reputacioni : 11 Data e regjistrimit : 13/02/2009
| Titulli: Re: Thënie filozofike Thu Feb 19, 2009 5:59 pm | |
| Kur njeriu e kupton qe nuk eshte i ditur, ai ka hedhur nje hap drejt diturise. | |
|
| |
Flaka Moderator
Numri i postimeve : 370 Mosha : 34 Vendi : UNITED STATES OF ALBANIA...! Reputacioni : 11 Data e regjistrimit : 13/02/2009
| Titulli: Re: Thënie filozofike Thu Feb 19, 2009 6:00 pm | |
| Gjyko mbi inteligjencen e nje njeriu ne mbeshtetje te qeshtjeve per te cilat ai te pyet. | |
|
| |
Flaka Moderator
| Titulli: Re: Thënie filozofike Thu Feb 19, 2009 6:00 pm | |
| Kushtojini rendesi te vecante edukimit te rinise. Nje neglizhim sado i vogel ne kete drejtim, do te na kushtoje mjaft shrenjte. (Aristoteli) | |
|
| |
Flaka Moderator
| Titulli: Re: Thënie filozofike Thu Feb 19, 2009 6:01 pm | |
| Derisa ngjyra e lekures do te jete me rendesishme sesa ngjyra e syve, do te kete lufte. | |
|
| |
Flaka Moderator
| Me mire nje fund i deshperuar sesa nje deshperim pa fund. | |
|
| |
Flaka Moderator
| Nga ferri i te varferve eshte bere parajsa e te pasurve | |
|
| |
Flaka Moderator
| E vërteta, Liria dhe virtyti janë tri gjëra për të cilat duhet ta duam jeten | |
|
| |
Flaka Moderator
| Nuk mund ta ndash paqen nga liria, për shkak se askush nuk mund të jetojë në paqe nëse nuk është i lirë. | |
|
| |
Flaka Moderator
| Vetëm njerëzit e lirë mund të negociojnë; të burgosurit s'mund të bëjnë kontrata. Liria jote dhe imja nuk mund të ndahen. Nelson Mandela | |
|
| |
Flaka Moderator
| Titulli: Re: Thënie filozofike Thu Feb 19, 2009 6:02 pm | |
| Kur diktatura është një fakt, revolucioni bëhet një e drejtë. | |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Thënie filozofike Fri Feb 20, 2009 7:08 pm | |
| Disa thenie mbi pasurine dhe varferine: 1.Pasuria eshte si uji i kripur:sa me shume pi,aq me shume etje ke.(A.Schopenhauer) 2.Kur isha i ri mendoja se paraja ishte nje gje shume e rendesishme;tani,qe jam plak,jam shume i sigurte per kete.(O.Wilde) 3.Pasuria nuk i perket atij qe e ka,por atij qe di ta gezoje.(B.Franklin) 4.Eshte thene qe etja per para,eshte baza e gjithe te kqijave ne kete bote.E njejta gje mund te thuhet per mungesen e parave.(S.Butler) 5.Nga ferri i te varferve eshte bere parajsa e te pasurve.(V.Hugo) |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Thënie filozofike Fri Feb 20, 2009 7:08 pm | |
| Per sa kohe ne ushtrojme vullnetin, apo jemi te udhehequr prej tij, duhet te sforcohemi qe ta vleresojme ate si nje send te ngerthyer ne nje rrjet marredheniesh me sendet e tjera dhe me veten tone. |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Thënie filozofike Fri Feb 20, 2009 7:09 pm | |
| pasuria me e madhe eshte injoranca .
une do te thoja qe injoranca eshte me shume lumturi.
Budalla nuk eshte ai qe nuk di,por ai qe kujton se i di te gjitha.(Sokrati)
Do te shumohesh???(te kerkosh qe mendimin tend ta kene edhe te tjere) shto ca zero.(NITZCHE)
Bota eshte ajo qe e shfaq veten ne pervojen e nje subjekti. |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Thënie filozofike Fri Feb 20, 2009 7:10 pm | |
| Nuk ka nje te vertete absolute dhe kjo eshte absulutisht e vertet.(Anonim) Dashuria dhe urrejtja nuk jane te verbera,por jane verbuar nga zjarri qe mbajne ne vetvete.
Njerezit qe nuk mund ti durojme, kerkojme ti bejme te dyshimte. |
|
| |
Vizitor Vizitor
| "TIPAT SHPIRTERORE"
Nuk ka shpirt ai qe kerkon shpirtin.
RINIA
Rinia eshte e pakendeshme,sepse tek ajo nuk eshte e mundur ose nuk eshte e arsyeshme te jesh produktiv,ne cfaredo lloj kuptimi. |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Nuk na perket ne toka ,ne i perkasim asaj.(greke)
Frikacaku eshte i mireinformuar,ndaj frikesohet.(pijanec anonim)
Ti tregosh dicka injorantit,eshte nejlloj sikur ti tregosh ngjyrat te verberit |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Grate per hire te dashurise qe kane per burrin,behen si ato gra qe jetojne ne fantazine e tij(burrit).
Ne shpirtin e nje injoranti,ka gjithmone vend per nje ide te madhe |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Njeriu i keq s'mund te jete i mire pergjysem
Suksesi eshte bir i guximit
Nuk ka suksese te lehta,por nuk ka edhe deshtime te perhershme |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Titulli: Re: Thënie filozofike Fri Feb 20, 2009 7:11 pm | |
| Proverba Kenget e zogjve tingellojne me emble prane dritareve te spitaleve.
Si do te vleresosh veprat e neserme po nuk i puthe duart per ate cka ndertove sot.
Poeti optimist i ngjan asaj pemes qe thith dioksid karboni dhe nxjerr oksigjen.
Lulet e pyllit dhe Livadhit te gjelber jane te bukura, Por lulet e varrit tim jane me te bukura e te lumtura.
Poeti eshte nje pule qe, pothuajse c’do dite pjell veze. Por edhe kur ai nuk pjell veze, ai vazhdon si gjel te kakarise |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Fillimisht une u linda njeri. Me pas u bera banor i tokes. Dhe se fundi u brumosa Shqitar |
|
| |
Vizitor Vizitor
| Une nuk shkruaj per ate cka une e konsideroj reale. Une shkruaj pra per ata njerez qe besojne ne realitetin tim. |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Thënie filozofike | |
| |
|
| |
| Thënie filozofike | |
|