| CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
guaca
Numri i postimeve : 56 Reputacioni : 0 Data e regjistrimit : 11/09/2010
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:41 pm | |
| DHEMBJE
Ngricë përjashta e ngricë përbrenda ku të gjejnë zemrat pak ngrohtësi dashuria ku do të shkrijë?!
Duke pritur ata që ikin duke pritur ata që s´vijnë më të vocërr po bëhen fëmijtë. Po Gjeto Basho Muji kur do ta kapë thikën për ta mbytur frikën? | |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:41 pm | |
| NETËT PA GJUMË Dhoma fle po shtati im sé ndjen qetësinë: mendimet bredhin nëpër visore, qelizat ëndërrojnë sferat e dritës ndërsa eshtrat parandjenë se do të bjerë shi.
Në mua s´ka qetësi: zemra troket në një portë ku e dashura ime qëndis pajën e fëmijëve tanë të palindur.
Në një ëndërr hap një dritare: fluturat e dritës vërshojnë nëpër perde dhe shëndrrohen në fluska drite.
Zgjohem dhe shënoj në ditar: notat e një kënge të harruar në një legjendë.
| |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:42 pm | |
| PËLLUMB I HUAJ Ai nuk e njeh qiellin tim që e ruaj në bebëz. Di të fluturojë vetëm mes reve me tym që na i ngulfasin mushkëritë tona fshatare.
Më kot shikojmë nga qielli ai asnjë lajm nuk do t´na e sjellë nga shtëpitë tona mbuluar me mall.
Edhe gugatjen e ka në gjuhë të huaj As dreqi s´i merr vesh figurat që bën tek fluturon nëpër qiell.
Më mirë është t´ia vënë një degë dafine në sqep dhe të lutemi të na sjell paqe në këtë globin tonë gjysmë tokë e gjysmë ujë loti.
| |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:42 pm | |
| NË PRITJE A do të kthehet ndonjëherë si zog shtegëtar për të marrë vezën e harruar në pullazin tonë.
si stalagmit mijëvjeçar pres i shtangur fluturimin e tij nga vendlindja unë Ago Ymeri vetë. | |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:43 pm | |
| VENDI IM Natë për natë shëtis visoreve me hënë buzë lumit, fushave me grunaja, pyjeve të gjelbëruara.
Krojet gurgullojnë në gjuhën e këngës bari pëshpërit baladën për Rrushen e Rexhës, era zgjon mallin e fjetur në zemër.
Natë për natë bredh bulevardeve të ëndrrës dhe në shtëpi nuk arrij kurrë. | |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:43 pm | |
| RRUGËT E MIA Jam udhëtar që kërkon Itakën e vet.
Meridianeve të Europës shetita, nëpër hotele luksoze kam fjetur dhe asnjë çast pushimi nuk pata
As buka s´pat shije as uji i kroit, pa i prekur nëna ime.
Shesheve të qyteteve u mungonte aroma e blirëve të buzërrugëve të mia.
Dhe vazhdoj rrugën dhe s´di kush më shtyn e në Itakën time s´arrij kurrë.
| |
|
| |
guaca
| BOTA E MASKAVE Është bërë bota si laraska krijon fytyra me dy maska, një dje, tjetër sot, nesër duket si robot. | |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:44 pm | |
| NË BRENDI E sotmja qan të nesërmen, të dyja në shpirtin tim ndeshën, unë mes tyre përpiqem të arrij triumfin.
| |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:44 pm | |
| PISHTAR DRITE Fadil Sylejmanit
Pishtar drite në qiellin e shqipeve: e sjell pranverën në stinët tona, ngrohtësinë në kujtime, shënon vitet e dritës, që arrijnë nga stërgjyshërit tanë. Meshtar i të dielave tona kur besimtarët bien në gjunjë tek predikon të ardhmen.
Qiri i Naimit që shuhet për të bërë dritë për poetin e tretur në bardhësinë e letrës. | |
|
| |
guaca
| I HUMBURI Kur deshi të kalojë nëpër pragun e dy stinëve u rrëzua në gurin e moshës.
Buza i rrodhi qumësht se ende dhëmbët e qumështit s´i ishin ndërruar çunit.
Tashti ndjek gjurmët e stinës duke ëndërruar mustaqet e misrit t´i rritën nën hundë. | |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:45 pm | |
| USHTRIMI I DURIMIT Digjet si Ago Ymeri për fjalën e dhënë: besë sot a ka ndër burra?
Thinjat e durimit iu nxinë dhe rishtas iu zbardhën nën flakën e ftohtë që digjet nëpër fjalë.
S´ka zjarr që ia pjek kulaçin që ia gatuan e bija e mbretit. Ai do të kthehet pas nëntë vjetëve te nusja e vet. | |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:45 pm | |
| MALLËNGJIM Motra kur u bë nuse hapi portat e ngujuara të një stine të re.
Qerrja e kuqe me katër rrota kohe kaloi mbi fëmininë e saj.
Motra iku! Ç´zog do të këndojë në drurin e manit mallin e saj?
| |
|
| |
guaca
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli Sat Sep 11, 2010 10:46 pm | |
| ELDORADO Aty sundon vetëm një stinë: gjethet thahen në bebëz ku bën vapë tropikale.
Aty mbretëron vetëm një kohë: Doruntina do t´mbetet pa u martuar se treqind krushq kanë humbur rrugën deri te shtëpia e saj.
Çika potureshë këndon balada me një kurorë gjaku në kokë.
El Dorado është ëndrra jonë shekullore. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli | |
| |
|
| |
| CIKËL POETIK NGA PËRMBLEDHJA"TOKË DARDANE";Shaban Cakolli | |
|